Transformative Education Competence Center är en organisation som ägs av ett trettiotal industriföretag och drivs utan vinstintresse. Vi arbetar sedan över 30 år tillbaka med att utveckla företag inom industrisektorn. Vi har basen i Växjö, men verkar över hela sydöstra Sverige. Vår ambition är att stötta och samverka företag, stora som små, i behov av organisatorisk verksamhetsutveckling eller individuell kompetensutveckling. Genom ett aktivt erfarenhetsutbyte i gränslandet mellan näringsliv och samhälle finns vi som ett förmedlingscentrum mellan företag, experter, institut, universitet/högskolor, forskning och offentliga organisationer. På så vis skapar vi nytta för svenskt företagande.

Hos oss finns alla större branscher representerade såsom; verkstad, elektronik, trä, plast, glas, aluminium etc. Vi tillhandahåller utbildningar och nätverk inom alla stora funktioner så som; inköp, produktion, konstruktion, kvalité & underhåll, försäljning, lean- och förbättringsarbete, verkställande direktörer samt human resources.

  • Utbildning
  • Nätverk
  • Stöd och rådgivning
  • Konsulttjänster

Vi erbjuder lokala utbildningar på vår hemort - Växjö. Genom ett brett kontaktnät av duktiga föreläsare har vi möjlighet att samordna företagens behov med utbildningar av hög kvalitet. Närheten till oss ger våra kunder besparingar tack vare lägre reskostnader, bättre priser och större möjlighet till anpassning för individuella behov. Vi har också möjlighet att för enskilda företags behov skräddarsy både kortare och längre utbildningar.

Vi bedriver idag flera funktionsnätverk med deltagare från både våra medlemsföretag och andra företag, inom funktionerna; Inköpschefer, Kvalitetschefer, Produktionschefer, Konstruktionschefer, Lean- och förbättringskoordinatorer, Verkställande direktörer samt Human Resources. Vi har även två aktiva branschspecifika nätverk inom Plast/Polymer och Medicinteknik.

Har du intresse för annat nätverk som inte redan finns idag? Vi tar gärna emot era intressen för att se på möjligheterna av att starta upp fler nätverk!

Teknikcentrum har sedan 1990 medverkat i innovationsprocesser och teknikbaserat nyföretagande i nära samverkan mellan i första hand Videum Science Park, ALMI och Linnéuniversitetet. Teknikcentrums kontaktnät med andra högskolor och universitet, forskningsinstitut och tekniska centra kompletterar på ett värdefullt sätt denna samverkan.

För att tillverkningsindustrin ska kunna överleva på sikt krävs underhåll av det vi redan har och att vi utvecklar det vidare. Vi har ett brett kontaktnät av resurser som arbetar med industriell utveckling inom flera branscher. Vi erbjuder expertis som stöttar och hjälper företag med verksamhetsutveckling inom affärsutveckling, produktivitet & effektivisering samt kvalitetsutveckling.