Trygghet i struktur, strategi och taktik i förhandlingssituationen.

Att bli en framgångsrik förhandlare kräver både övning och självinsikt och framför allt att förstå sin egen och motpartens situation. Kursens syfte är förstå och kunna påverka de olika faktorer som styr händelseförloppet i en affärsförhandling och kunna genomföra en förhandling med bättre självförtroende. Målet är att deltagarna i rollen som förhandlare skall utveckla en trygghet i struktur, strategi och taktik för att kunna bemästra och hantera de förhandlingssituationer som man till vardags behöver kunna hantera.

Ämnen som hanteras i utbildningen:

– Strategiska val inför förhandlingar
– Förhandlingsförberedelser
– Förhandlingsövningar
– Den personliga förhandlingsstilen, inkl individuell analys av deltagarna
– Ekonomi vid förhandlingar
– Förhandlingsprocessen

Utbildningen omfattar två dagar. Vi blandar teoretiska genomgångar med mer praktiska övningar.

Målgrupp

Förhandlingsteknik vänder sig i första hand till personer som arbetar med inköp och logistik som vill bli bättre på att bemästra olika situationer som kan uppkomma i en förhandling. Även personer i säljrollen har stor nytta av att slipa sin teknik som förhandlare och samtidigt delta i gruppövningar där säljare och inköpare agerar.

Kursledare

Utbildningen hålls av Jacob Mannheimer – En mycket uppskattad och erfaren föreläsare. Hans pedagogiska förmåga tillsammans med mer än 20 års erfarenhet som inköpschef och managementkonsult inom inköp, gör honom till en av våra mest uppskattade lärare. Han har tidigare bland annat varit inköpschef inom SKF och har arbetat som konsult åt många industri-, handels- och tjänsteföretag